Rostskyddsgarantier

Rostskyddsgarantier

Rostskyddsgarantier 1

”Rostskyddsgarantierna är en av de sämsta garantier som ges till konsumenter idag”

-Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på Motormännen

"Rostskyddsgarantin från biltillverkaren är ofta långa, 12 år eller mer, men gäller få typer av skador. Trots synlig rost tvingas verkstäderna ofta neka kunderna rostskyddsgaranti av rädsla för att biltillverkaren anmärker på reparationen vid sin revision. Garantin gäller bara inifrån kommande rost, vilket tyvärr sällan är fallet. Garantin är samtidigt föråldrad, och omfattar varken moderna lättmetaller eller kritiska detaljer så som bromsrör. Bubblor i bilens lackering, som kan leda till korrosionsskador både på plåt och aluminium, är väldigt vanligt, och kostar en hel del att åtgärda, men inte heller sådant omfattas av garantin."

”Långsiktigt är en kompletteringsbehandling det effektivaste sättet att hålla rosten stången. När rost är synlig på karossen är det i regel för sent att göra något åt situationen, en professionell lagning är nödvändig för ett bra resultat.” -Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på Motormännen

Källa: Via TT

Gillar du kakor?

För att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats placerar vi ovanligt vanliga cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag godkänner